Collega’s

Collega’s – iedereen heeft ongetwijfeld collega’s, mensen waar je dag in dag uit mee samenwerkt. Iedereen met zijn eigen specialiteit, zijn eigen doelstellingen maar uiteindelijk is er altijd 1 gemene deler: goed zijn in wat we doen met het totaalplaatje in het achterhoofd.

Mijn werkervaring beperkt zich tot 2,5 jaar – vergeleken met “Ne senior” is dat peanuts. In die twee jaar ben ik al op veel verschillende plaatsen geweest. Verschillende plaatsen, voor telkens verschillende taken; van design tot slicen, tot advies geven & mee brainstormen. Los van de jobinhoud is er telkens 1 constante: dé collega’s.

Collega’s waar je mee kan lachen, op kan roepen als het tegensteekt, mee kan vieren als het goed gaat – collega’s waar je professioneel iets mee op poten kan zetten. Synergie. Je deelt tenslotte meer dan de helft van je week samen met je collega’s; van stress momenten tot situaties waarvan je denkt dat een project gedoemd is om te falen. Intense, weliswaar professionele, momenten.

Boulevart heeft recent afscheid moeten nemen van twee collega’s, twee directe collega’s. Elk hun eigen weg, een volgende stap in hun carrière – nieuwe uitdagingen, nieuwe collega’s, nieuwe omgeving. Alles nieuw.

Alles en iedereen is vervangbaar, wordt er vaak gezegd, en in eerste instantie is dat ook zo. Maar iemand zijn persoonlijke input, waarden, visie en overtuigingen, dat is minder makkelijk vervangbaar.

En net die persoonlijke invalshoek is iets wat ik erg kan appreciëren in collega’s. De manier waarop we als mens een uitdaging benaderen en hoe we er mee omgaan.

2 Reacties op “Collega’s

  • Daniel
  • 13 May 2009 omstreeks 12:09
  • Ik kan het me levendig voorstellen!

   Jammer genoeg heb ik als freelancer nog niet zoveel de kans gehad om met interessante collega’s samen te werken…

   Oproep: collega’s gezocht ;-)

  • claudio
  • 14 May 2009 omstreeks 20:01
  • Je moet ondertussen 2 verhogen naar 3 en de onslagen er ook nog bij tellen.

   Collega’s maken deel uit van je carriére. Hoe jouw carriére verloopt heb je zelf in de hand. Maar heel soms neemt het een andere wending. Collega’s vertrekken of worden gedwongen te vertrekken om eender welke omstandigheid (voor beide gevallen).

   Geniet van de momenten waar je van kan leren en steek geen tijd in momenten die die puur tijdverlies zijn.

   Je was een toffe collega. :)

Zeker lezen